Folkehelse er vårt felles ansvar!

Av: Lars Pedersen Due, fylkestingsrepresentant

I en tid der individuell helse ofte står i fokus, og kostnadene ved offentlige helsetjenester stiger, er det viktig å huske på viktigheten av folkehelse – den kollektive helsen til samfunnet som helhet. Folkehelse handler ikke bare om å unngå sykdom, men også å fremme trivsel, livskvalitet og sosialt velvære for alle innbyggere.

Folkehelse påvirkes av en rekke faktorer, inkludert tilgang til helsetjenester, levekår, miljømessige forhold, utdanning og økonomi. Derfor er det avgjørende at vi jobber sammen på tvers av sektorer og samfunnslag for å skape sunne og inkluderende samfunn der alle har muligheten til å leve et godt liv.

Forebygging er nøkkelen til god folkehelse. Gjennom tiltak som fremmer sunne levevaner, stimulerer til fysisk aktivitet, reduserer sosiale forskjeller og gir tilgang til helsetjenester av høy kvalitet, kan vi bidra til å forebygge sykdom og lidelse og øke livskvaliteten for alle.

Men folkehelse er ikke bare et spørsmål om individuelle valg – det er også et samfunnsansvar. Det krever politisk vilje, ressurser og engasjement på alle nivåer av samfunnet for å skape sunne og bærekraftige samfunn der alle har like muligheter til å opprettholde god helse.

Det er viktig når antallet eldre øker at vi alle tar del i å fremme folkehelsen – enten det er ved å engasjere seg i frivillig arbeid, støtte politiske tiltak som fremmer sunne levevaner, eller rett og slett ved å ta vare på egen helse og støtte andre i deres helsemessige utfordringer.

La oss sammen jobbe for et samfunn der folkehelsen står i sentrum – fordi når vi tar vare på hverandre, tar vi også vare på samfunnet som helhet.

Østfold Arbeiderparti vil derfor å lage en folkehelsestrategi for fylket og presentere den innen første halvdel av perioden. Sik god tilgang til friluftsliv og idrettsanlegg for alle over hele fylket og arbeide for god folkehelse og ivareta arbeidet mot sosial ulikhet i helse på alle politikkområder.

Lars Pedersen Due

Østfold Arbeiderparti