LO og Østfold Arbeiderparti får gjennomslag!

Av: Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant for Østfold Arbeiderparti

For en tid tilbake sendte samarbeidskomiteen LO/ Østfold AP inn et krav til regjeringen om at vi måtte få på plass en forutsigbar og langsiktig avtale for hvordan CO2 kompensasjonen for våre bedrifter skulle håndteres for framtida. Nå har regjeringen i samarbeid med partene i arbeidslivet levert på kravet.

Det innføres et bevilgningstak på 7 mrd. kroner for CO2-kompensasjonsordningen. Kvoteprisgulvet fjernes, og bevilgningstaket justeres årlig.

Det innføres et krav i ordningen om at 40% av kompensasjonen bedriftene får utbetalt over perioden må benyttes på prosjekter/tiltak ved anlegg i Norge som bidrar til utslippsreduksjoner og/eller energieffektivisering.

stein erik

Stein Erik Lauvås

Dette er viktige avklaringer for bedrifter i Østfold som kommer inn under ordningen og vil bidra til at vi får stabilitet og forutsigbarhet for mange hundre industriarbeidsplasser i vårt fylke.

Samtidig knytter vi krav til ordningen som vil sørge for at den viktige jobben med å kutte utslipp får et løft i tillegg til at det blir ennå mer lønnsomt å få på plass energieffektivisering ute på bedriftene.

For Østfold som et viktig industrifylke med ledende rolle i prosessindustrien var disse avklaringene svært viktige og det er grunn til å gi honnør til regjeringen som lyttet til de klare tilbakemeldingene som kom, og nå har sørget for å få et nytt og framtidsrettet system på plass som sikrer arbeidsplasser og forsterker innsatsen mot utslipp.